keuken keramiek

Back to basic in uw keuken

Groothandel voor particulieren

 

 
 

 

Adres & Route

 

  • Bij ons kunt u betalen via Paypal
  • 100% veilige pakketdienst
  • Veilig inkopen bij Keukenkeramiek

 

  • Deze website wordt dagelijks geactualiseerd.

 

Alle producten zijn ruim op voorraad mits op deze website uitdrukkelijk anders is vermeld.

 

 

Acties van keukenkeramiek

Elke maand interessante aanbiedingen.....

Acties van keukenkeramiek

 

Gebruik en tips voor zelf inmaken, wecken en gebruik houten tapkraan en kurk.

Zelf inmaken, ouderwets lekker!

Wist u dat door melkzuurgisting bewerkte groenten tegelijkertijd voeding en een geneesmiddel is?

De meeste groenten kun je fermenteren waardoor ze beter houdbaar worden en een andere, interessante smaak verkrijgen.

De fermentatie wordt verzorgd door melkzuurbacteriën die, in een omgeving zonder zuurstof, suikers uit de groenten omzetten in melkzuur (lactaat).

Hierdoor worden de groenten zuur waardoor bederf door andere bacteriën geremd wordt. Voor een goede fermentatie zijn een aantal voorwaarden nodig: een relatief hoog zoutgehalte (5% op gewichtsbasis) , niet al te hoge temperatuur (tot 18 graden), druk op de te zuren voedingsmiddelen en een goede afsluiting (zuurvrij milieu) zodat er geen zuurstof bij kan komen (waterslot - zie tekeningen hieronder).

Doorsnee inmaakpot keukenkeramiek
Gefermenteeerde producten, waarin de melkzuurbacteriën worden aangemaakt, werken in op de darmperistaltiek. Het brengt de bloedcirculatie op gang, verhoogt de bewegingen van de darmen en voorkomt zo bijvoorbeeld verstopping. Melkzuurbacteriën hebben in de maag een harmonische werking, zij versterken het maagsap en werken remmend bij een te hoge productie.

100 gram zuurkool heeft slecht 20 kcal maar heeft een zeer hoge voedingswaarde. Dit wordt bereikt wanneer men de bacteriën gebruikt uit het eigen proces en niet met startculturen welke worden gebruikt in de industriële voedselproductie.
Dit is ook de reden dat zuurkool zo goed te gebruiken is bij een afslankkuur, zuurkool zorgt ervoor dat vet zich niet in het lichaam afzet. De zuurkoolsappen laten zich ook goed gebruiken voor het op smaak maken van uw salade. Er zijn bovendien talloze groenten die je kunt fermenteren, zoals witte-, rode-, bloem-, en savoye kool, broccoli, alle soorten snij- en sperziebonen, augurken, uien, witte knollen of meiknolletjes, radijs, knolselderij, tomaten, pasternaken, bieten, paprika, prei en koolrabi.

Bent u in het bezit van een eigen tuin, dan kunt u zelf het tidstip van uw oogst bepalen. De groente voor het inmaken moet u niet vlak na een regenperiode oogsten maar enige dagen erna. Melkzuurbacteriën bevinden zich namelijk ook reeds als oppervlaktecultuur op de meeste planten.

Sterk uitgegroeide met kunstmest bemeste en met biocyden bespoten groente bederft reeds bij de gisting. Gebruik dus altijd natuurlijk en biologisch mest in uw moestuin.


Traditionele inmaakpot


De juiste inmaakpot  moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals:

- Hij moet loodvrij en geglazuurd zijn; de zuren kunnen dan niet in het aardewerk komen en de smaak wordt niet aangetast.

- Hij moet een watergoot (waterslot) hebben, zodat de inhoud luchtdicht is afgesloten, lucht kan er wel uit, maar niet in.

- Er moeten in bijna alle gevallen verzwaringstenen in zitten, zodat de groenten worden aangedrukt en bederf wordt vermeden.

 

Korte handleiding:


Allereerst natuurlijk inmaakpot en deksel en stenen goed schoonmaken. (Warm water met soda - GEEN KOKENDHEET WATER BIJ KERAMIEK POTTEN!) Als u te heet water gebruikt bij het schoonmaken van keramiek kunnen er haarscheurtjes ontstaan in de glazuur waardoor de pot kan gaan lekken en hierdoor onbruikbaar wordt!

Kiest u voor een steengoed pot dat hoeft u zich geen zorgen te maken over haarscheurtjes.

1. Ingrediënten en benodigdheden klaarzetten.
2. Kool schoonmaken en de stronk eruit snijden.
3. Groene grote koolbladeren voor het afdekken apart leggen.
4. Laag voor laag de geschaafde kool inleggen. De klein gemaakte stronk erdoorheen mengen en heel goed aanstampen. Sap moet kool geheel bedekken.
5. Eventueel tussenlagen, van kruiden, schijven appel en zout (2%) maken.
6. Pot hooguit voor 4/5 vullen (behalve op de Tsjechische wijze).
7. Laatste laag zijn de groene hele koolbladeren die het geheel bedekken.
8. De verzwaringstenen, die dienen om het geheel te verzwaren, erop leggen. De vloeistof (sap) moet deze stenen geheel bedekken (3 - 5 cm).
9. De deksel erop doen en water (met een beetje zout) in de goot gieten.
10. 5-7 dagen bij kamertemperatuur laten staan +20 °C.
11. 5-6 weken koel en vooral droog wegzetten tussen 10-20 °C.

Plaats de inmaakpot nooit rechtstreeks op uw natte of vochtige (kelder)vloer! Altijd een houten plank of stuk karton onder de pot leggen.

Indien u de kool aanstampt in de pot zelf, gebruik dan geen geweld met aanstampen om beschadigingen aan pot te voorkomen.

U hoeft verder niets meer te doen behalve zo nu en dan, vooral in de eerste 3-4 weken, water in de watergoot bijvullen indien nodig. Schrikt u niet als plotseling al het water uit de goot van de pot verdwenen is. Beweegt u het deksel een beetje (niet oplichten) en u merkt dat het water er nog is. Het is door het vacuum aan de binnenkant van de pot aangezogen. De pot is welliswaar luchtdicht afgesloten, maar het overschot van kooldioxyde in de pot kan echter door de waterafsluiting heen wel ontwijken. Een duidelijk blup-blup zegt u, dat het melkzuurgistingsproces goed op gang gekomen is.

 

Recepten voor zelf in te maken

 

 

Informatie en tips over wecken

Klik op onderstaande afbeelding voor meer info in PDF.

Informatie wecken

 

Natuur kurken en berkenhouten tapkranen speciaal voor azijnpotten en komuchapotten.

Door jarenlange ervaringen hebben wij inmiddels de beste kwaliteit kurk en tapkraan ingekocht welke bij elke azijnpot worden geleverd.

 

Informatie tapkranen en kurken

Meer informatie over tapkranen en kurken..... klik hier

Houten tapkranen en kurken

 

Heeft U direct meer informatie nodig? U mag altijd bellen (0475-570008 / 06-36334215) of mailen voor informatie of een afspraak!

 

Logo Keukenkeramiek

 

Kleine impressie assortiment:

Zuurkoolpotten inmaakpotten van keukenkeramiek
Inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
Inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
Zuurkoolpot van keukenkeramiek
Inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
Zuurkoolpotten inmaakpotten van keukenkeramiek
Zuurkoolpot van keukenkeramiek
Inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
Keulse inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
Inmaakpotten met waterrand van keukenkeramiek
Zuurkoolpotten keuls handbeschilderd zoutglazuur
Zuurkoolpotten met waterslot
zuurkoolpot inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
zuurkoolpot inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
Inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
zuurkoolpot inmaakpotten met waterslot en verzwaringstenen
Starterspakketten zelf zuurkool maken
Starterspakketten zelf zuurkool maken
Starterpakketten zelf zuurkool maken
Starterspakketten zelf zuurkool maken
Deksels voor zuurkoolpot
Verzwaringstenen voor zuurkoolpotten
Mandoline koolsnijder beukenhout
Koolstampers beukenhout
gebruik en tips zelf zuurkool maken
Recepten zelf zuur inmaken
Azijnpotten keuls zoutglazuur
Azijnpotten keuls zoutglazuur
Azijnpotten van Keukenkeramiek
Azijnpotten van kasteelkeramiek
Azijnpotten keuls zoutglazuur
Azijnpotten van Keukenkeramiek
Houten tapkranen en kurken van keukenkeramiek
Kannen en kruiken van keukenkeramiek
Rumtopfe van keukenkeramiek
Rumtopf van keukenkeramiek
Kannen en kruiken van keukenkeramiek
Brottopf van keukenkeramiek
Brottopf van Keukenkeramiek
knoflookpotten
Knoflookpot uienpot van keukenkeramiek
Bowls en potten van keukenkeramiek
Ovenschalen
Ovenschalen
Keulse potten
Boterdozen van keukenkeramiek
Barkvormen
Cakevormen puddingvormen
Passe vite passeermolen  van keukenkeramiek
Profi frietsnijder met 3 schijven
Weckketels 20 en 30 liter nieuw
Tarwegras pers fruitpers
Beukenhouten honinglepels
Beukenhouten citruspers
Koolstampers beukenhout
Beukenhouten vork
Beukenhouten schep
Beukenhouten citruspers
Beukenhouten afdruip rek
Beukenhouten scharen
Afhaalkorting 11%
Acties en opruimingen van keukenkeramiek van keukenkeramiek
 
 

Snel contact & Veilig bestellen

Ren Bours - Keukenkeramiek

Dorpstraat 25 - 6099 BH Beegden

Klik hier voor onze openingstijden.

 

(+31) 0475-570008
Mobiel - 06-36334215

 

 

info@keukenkeramiek.nl of ren.bours@home.nl

 

 

 

Bestelformulier invullen:

 
  Eenvoudig online bestellen bij keukenkeramiek  

 

 

 

 

Home | Bestellen | Bezorgen | Afhalen

Copyright © 2016 Keukenkeramiek | Designed by Ren Bours Internetservice

Actueel

Deze website wordt bijna elke dag geactualiseerd. Alle producten zijn ruim op voorraad mits op deze website anders vermeld.

Ren Bours - Dorpstraat 25 - 6099 BH Beegden - Tel: 0475-570008 / 06-36334215

Info@keukenkeramiek.nl / ren.bours@home.nl